Operativ marknadschef – CTAB

En kommersiell hjälte, kanske med erfarenhet från, bygg/fastighet/väg/transport branscher, eller rentav en byråbakgrund? Oavsett är du varmt välkommen till oss!

Operativ marknadschef – CTAB

Containertjänst AB (och Ålheds, systerföretag) är ett kundorienterat Svenskt bolag som funnits sedan 1988, med tillgänglighet, kompetens och personligt engagemang i fokus. Verksamheten omfattar försäljning och uthyrning av produkter/tjänster, kopplat till CTAB (container-lösningar och vägprodukter). På bolaget arbetar redan kunniga säljare och specialister – deras passion, kompetens och långa erfarenhet är företagets viktigaste konkurrensmedel. Bolaget har ca 20+ medarbetare på två platser i stor-Stockholm, depåer i Sollentuna och Länna. För placering vid bolagets huvudkontor i Länna söker vi en kommersiellt kunnig och operativt engagerad marknadschef.

Uppdrag

Detta är en nyinrättad roll som skall ansvara för att utveckla och stärka företagets kommunikation, försäljning och varumärke. Du får uppdraget att tillsammans med ledningen och säljarna styra upp och sätta din prägel på hur företaget ska synas utåt och ta fram strategier för att stärka ett inom branschen redan starkt varumärke. Du behöver snabbt sätta dig in i och förstå affären, för att själv sedan engagera dig i att tillsammans med oss utveckla den. I din roll blir du en nyckelspelare för laget både operativt (med tex framtagande av och kravställande kring marknadskommunikationsmaterial), digitalt och analogt. Samtidigt behöver du vara en strategiskt kunnig resurs på företagets fortsatta tillväxtresa.

Vi erbjuder:

En unik möjlighet att få verka i en dynamisk miljö och driva den viktiga utvecklingen av bolagets marknad och försäljningsverksamhet, baserat på kundbehov, varumärkesvision och försäljningsmål. I din roll som operativ marknadschef leder och ansvar för att utveckla främst marknadsarbetet med flertalet externa dialoger kopplat till både analog och digital utveckling, samt samarbeta med det seniora försäljnings-teamet, produktion och inte minst ledningen. Du driver tillväxten, ofta med ”hands-on” insats i att ta fram marknadsmaterial mm, i tätt direkt samarbete med VD, indirekt genom säljavdelningen. I ditt ansvar ligger bland annat att utveckla verksamheten och dess medarbetare till att möta kunden på ett helt nytt sätt och kanske i en mer digitaliserad miljö.

Företagets kultur kännetecknas av en positiv, öppen och prestigelös atmosfär, där alla tar ansvar och är engagerade i att leverera den bästa kvaliteten och omsorgen om både varandra och kunderna, varje dag.

För att leda detta spännande arbete i samklang med tillväxt krävs att du har ett strategiskt synsätt med en mycket god förmåga att bryta ned bolagets strategiska plan till operativa aktiviteter som du själv ansvarar för att genomföra, ibland också via externa samarbeten, samt att du via ett dynamiskt och tryggt ledarskap motiverar och inspirerar dina medarbetare. Du rapporterar till VD men förmedlar dina insatser och resultat direkt till organisationen.

Vi söker dig som har

  • Minst eftergymnasial utbildning inom marknad, försäljning och ekonomi
  • Minst 5 års erfarenhet av arbete inom försäljningsintensiv organisation inom B2B och/eller B2C där försäljningen skett både via partners, butik, digitalt, gärna inom bygg/produktion/väg/transport
  • Kunskap och erfarenhet om varumärkes-byggande
  • Kunna förstå affären och utveckla texter som är säljande och kommunikativa
  • Kunna utveckla och genomföra en kommunikationsplan
  • Erfarenhet från ett lyckat kunddrivet förändringsarbete med marknadsfokus
  • Meriterande med egen erfarenhet av försäljning
  • Meriterande med viss kunskap inom grafisk produktion tex. Photoshop, Illustrator, Indesign.

I denna rekrytering samarbetar vi med Huvudverket i Sverige AB. För ytterligare information kontakta Markus Magnell 072-2223936. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!