Containertjänst - Hyr vägprodukter

Att jobba med säkerhet och kundnytta!

Många företag inom byggbranschen kan vittna om ökande stölder och skadegörelse kopplat till pågående projekt. Stora kostnader kopplat till dessa avbrott och stillestånd är en direkt följd.

Containertjänst har därför tagit fram en produkt tillsammans med FerraPod. VD på Containertjänst Thomas Johansson och Karolina Buttler, Marknadschef på FerraPod berättar att det är en ”2 i 1” lösning, dvs FerraPods klassade gallerbur, monterad i en förrådscontainer med klass 5 låsbom av valfri storlek. Så, två skalskydd efter varandra. En FerraPodContainer som den kallas kan både hyras och köpas. Problemen är med det sagt inte eliminerade, men bokstavligt talat ytterligare ett skyddande lager skapas, vilket försvårar och avskräcker ordentligt.

Jyrki Kinnunen på innovativa Lotus Maskin och Transport var en av de första att hyra en Ferrapodcontainer till sin verksamhet.

  • ”Det är inte mycket som kan stoppa stölder och den typ av kostsamma avbrott som det orsakar i vår verksamhet”, säger Jyrki Kinnunen, verkstadschef på Lotus. Man måste vara kreativ och hitta försvårande omständigheter. –”Priset för att förebygga är så oändligt mycket lägre än att agera reaktivt efteråt”, säger Jyrki, när vi ber honom förklara varför de valde att hyra en FerrapodContainer från Containertjänst.

En av slutsatserna som Thomas med team har dragit är att små företag och underentreprenörer är extra utsatta då kostnaden och tiden det tar att återhämta sig från ett inbrott är väsentlig.

  • Det har varit en viktig utgångspunkt att kunna leverera en klassad bur och skalskydd som FerraPodcontainern utgör, till ett rimligt pris, säger Thomas.

Att det finns en hel del frustration och känslor inblandat i den processen, som företag får gå igenom, är tydligt efter Thomas många diskussioner med drabbade företag.

  • Det är uppenbart att många utöver att bli förbannade även känner en viss uppgivenhet och frustration, då man vet att varje enskild stöld göder en ökande negativ samhällsutveckling av mer organiserad kriminalitet. Ofta är det sannolikt insiderjobb och avancerade tillvägagångssätt, där man vet vilka objekt som de ska gå på. Ibland levereras sakerna på dagen och blir sedan stulna samma dygn.

 

Containertjänst har många skyddslösningar att erbjuda och i de fall företag ser en högre risk så är Ferrapodcontainerns klassning ett mycket bra val. En larmfunktion som extra tillval och rätt lås skapar ännu bättre förutsättningar.

  • Att jobba med fysiskt skalskydd avser att försvåra, fördröja och fördyra angrepp, ”lökprincipen”, dvs fler tuffa skal som skyddar det värdefulla som man förvarar inuti.  Förädling av containerprodukten tillsammans med Ferrapod ger just dessa funktioner, dessutom med certifikat på ssf012 klass 4 och SS EN 1627-RC4 avslutar Karolina Butler på FerraPod.

För mer detaljerad information avseende FerraPodContainer samt säkerhetsklassat lås-alternativ, se www.containertjanst.se