Frågor och svar

Jag ska bygga hus, vad har jag för nytta av en container?

En container underlättar enormt vid nybygge eller ombygge av hus. Du kan både förvara dina möbler och husgeråd i den eller så kan du använda den som arbetsplats och som låsbart förråd för dina verktyg. Vår erfarenhet är att husbyggande ofta tar längre tid än vad man tror. Nästan alla vittnar om att det därför var både en trygghet och prisvärt att ha en container på plats under byggtiden. Vi levererar med kranbil in på din tomt. Du avgör sedan själv när den ska hämtas, utan bindningstid.

Hur ska den se ut inuti?

Du kan välja allt från en enkel inredning med hyllor. Vilket kan vara ett bra alternativ för att skapa mer plats och ordning om det är många småsaker som måste in. Till en fullt utrustad container inredd med exempelvis el, belysning, värme, brandsläckningsutrustning och luftavfuktare.

Kan jag förvara möbler i min container?

Ja det går utmärkt. Men beroende på vart den ska stå, vilken årstid och vilken modell det är, så finns det en del saker du bör tänka på för att möblerna inte ska bli förstörda. Vi har sett goda och en hel del dåliga exempel, så kontakta oss så kan vi gå igenom hur du bör göra.

Spelar det någon roll var containern ska stå?

För att en kranbil ska kunna lyfta av containern, så krävs gott om utrymme för stödbenen. Helst vill vi inte ha låga elledningar i vägen och gärna en kontaktperson på plats. Var noga med att berätta hur det ser ut där du vill ha containern. En 12 meter lång och 4 meter hög lastbil kan ibland vara utmanande att få in på små ytor.

Behövs något speciellt underlag?

Containern behöver bara få stöd under de fyra hörnlådorna. Stöd behövs inte under de långa balkarna. Om underlaget är mjukt, till exempel gräs, är det bra att placera plattor av sten eller trä i de fyra hörnen så att containern står rakt. Om underlaget är hårt behövs inget extra stöd. För att dörrarna ska vara lätta att öppna är det viktigt att dörrparet är i våg. Du kan även få bra tips av våra chaufförer även om det är du som är ansvarig för att visa vart den ska stå och ha förberett med underlägg.

Behövs det bygglov för en container?

Nej, i regel inte om du ställer den på din egen mark eller har tillstånd av markägaren. Om den ska utgöra en permanent byggnad så bör du ta kontakt med din kommun för att veta vad som gäller. Vid uppställning på annan mark än din egen krävs förstås tillstånd av markägare.

Du avgör själv när den ska hämtas, utan bindningstid

Olika container som finns att hyra

Från enkel inredning till fullt utrustad container

Du kan välja allt från en enkel inredning med hyllor till en fullt utrustad container inredd med exempelvis el, belysning, värme, brandsläckningsutrustning, och luftavfuktare.

Läs mer om våra tillbehör

OSÄKER? VI RINGER GÄRNA UPP DIG

Klicka här och lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp dig inom kort