Hyr från 81 kr /dag exkl. moms

Däckcontainer 40 fot

Hyr eller köp en extra stor nyckelfärdig mobil däckförvaring för tillfälligt eller permanent lager

Har du vuxit ur ditt däcklager och behöver mer utrymme för däckförvaring för att utöka din verksamhet? Eller behöver du en temporär mobil lösning för en extra däckverkstad eller däckhotell?

I så fall har vi smidiga, effektiva och billiga lösningar som inte kräver ombyggnad av dina lokaler. Våra nyckelfärdiga däckcontainrar finns i storlekarna 20 fot (rymmer upp till 120 däck) och 40 fot (rymmer upp till 240 däck) och levereras med elcentral, belysning, däckhyllor och en försäkringsklassad låsbom i högsta säkerhetsklass, klass 5. Våra containrar är inredda så att du får ordning och reda bland dina kunders däck, vilket gör det lätt att hittar rätt däck. På så vis sparar du tid när du hanterar däcken. I våra containrar förvaras däcken på ett tryggt och skonsamt sätt, vilket förlänger däckens livslängd.

Våra däckcontainrar används av flera däckverkstäder, däckkedjor och bilhandlare som permanent- eller tillfälligt extralager för bland annat däckförvaring, däckhotell och däcklager. Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig med din däckverksamhet? Oavsett din utmaning så har vi lösningen. Hör av dig till oss! Vi kan enkelt skräddarsy våra containers så att de passar din verksamhet perfekt.

Egenskaper

 • För tillfälligt- eller permanent däcklager
 • 33 kbm eller 58 kbm lagringsyta
 • Elcentral, belysning, däckhyllor och en försäkringsklassad låsbom i högsta säkerhetsklass, klass 5 ingår som standard vid hyra
 • Kraftiga och tåliga professionella däckställ som klarar 150 kg per hyllplan
 • Däckhyllor som är utformade för att ge däcken en skonsam lagring
 • Utrymmesbesparande. Stående däckförvaring ger en högre lagringsvolym och gör att du sparar golvyta jämfört med att förvara däckstaplar
 • Enkel lastning och lossning vid lastkaj med hjälp av containerben. Bara att rulla in-och-ut
 • Anpassas enkelt till din verksamhet: välj till isolering, värme, ventilation och avfuktning
 • Kan utrustas med arbetsbänkar, lastramp eller annan inredning
 • Förberedd för montage av containerlarm

Vanligaste frågorna om däckcontainer

Vad kostar en däckcontainer?
Priset på en däckcontainer varierar efter storlek och val av inredning. Våra nyckelfärdiga däckcontainrar finns i storlekarna 20 fot och 40 fot. De levereras med elcentral, belysning, däckhyllor och en försäkringsklassad låsbom i högsta säkerhetsklass, klass 5. Finns att hyra för 47 kr/dygn respektive 81 kr/dygn. Önskar du köpa en däckcontainer så kontakta oss på Containertjänst för en offert.

Hur stor är en däckcontainer?
Våra däckcontainers finns i storlekarna 20 fot, vilket ger yttermått 6,058 meter 12,19 meter (40 fot). Standardcontainern har en bredd av 2,438 meter (8 fot) och en höjd av 2,591 meter. Invändig bredd är 2,350 meter, invändig längd 5,898 meter och invändig höjd är 2,390 meter.

Hur många däck får plats i en däckcontainer?
I en 40 fots container finns det plats för cirka 240 däck, vilket också innebär drygt 60 uppsättningar av däck. I en 20 fots container rymmer hälften, dvs 120 däck eller 30 uppsättningar.

Hur förvarar man däck på bästa sätt?
För att öka livslängden på dina däck är det smart att rengöra dem innan de läggs för säsongsförvaring. Plocka bort vassa stenar som fastnat i mönstret och tvätta med skonsamma rengöringsmedel, till exempel mild tvål och vatten. Starka kemikalier som lösningsmedel och oljor kan förstöra dina däck och av samma anledning ska du också undvika högtryckstvätt. Kom också ihåg att tvätta fälgarna noggrant. Aluminiumfälgar kan med fördel få ett skyddande vaxlager för att hålla sig fina längre

I vår checklista nedan få du tips om hur det går att bromsa däckens föråldringsprocess med rätt förvaring. 

Checklista

 • Temperatur
  Temperaturen på stället där däcken förvaras bör inte överstiga +25. Utrymmet ska helst vara mörkt och temperaturen ska ligga kring +15. Om temperaturen är över +25 eller under 0 celsius kan gummits egenskaper förändras och det kan förkorta däckens livslängd. Förvaring i svalt utrymme påverkar inte gummiprodukter negativt.
 • Fuktighet
  Däck bör inte förvaras i allt för fuktigt ställe. Fuktigheten får inte vara så hög att däcken ser fuktiga ut. Däcken bör heller inte ligga ute i regnet.
 • Ljus
  Däcken måste skyddas mot ljus, speciellt mot direkt solljus och mot starkt lampljus med hög ultravioletthalt.
 • Syre och ozon
  Ozon påverkar däcken skadligt. I förvaringsutrymmet får inte förvaras apparater som genererar ozon, till exempel fluor- eller kvicksilverånglampor, elapparater med högspänning, elmotorer eller andra typer av elapparater som kan alstra gnistor eller strömurladdningar.
 • Formförändringar
  Om möjligt bör däcken förvaras så att de inte ligger under tryck, spänning eller vrids. Kraftiga formförändringar under förvaring kan leda till att de bryts när man ökar lufttrycket i däcket.
 • Lösningsämnen, oljor, fetter, värme
  Däcken måste speciellt skyddas mot kontakt med lösningsämnen, oljor och fetter. Redan en kortvarig kontakt med dessa ämnen kan vara skadligt. Däcken måste även skyddas mot starka ljuskällor och mot gnistor vid svetsning.
 • Hantera däck rätt
  I ett lager får inte däcket tappas högre än från cirka 1,5 meters höjd. Annars kan däckets bältområde skadas. Typisk konsekvens kan bli ett deformerat bälte. Vi rekommenderar inte att ett däck med skadad bälte monteras på en fälg.

Källa: Nokian Tyres

 

Yttermått:L: 12192 mm, B: 2438 mm, H: 2591 mm
Innermått:L: 11700 mm, B: 2250 mm, H: 2200 mm
Golvyta:26.3 kvm
Volym:57.9 kbm
Vikt:ca 4000 kg
Alla mått är ungefärliga. Notera att innermåttet minskar något vid isolering.

Isolering, elcentral 16Amp, belysning och värme
Elcentral 16Amp och belysning
Jag vill köpa till ett hänglås
Containerlarm
Avfuktare
Containerben. Confoot
81 kr/dag exkl. moms(101.25 kr/dag inkl. moms)
Hyr
Pris enligt offert
Köp
Transporten tillkommer.

Vårt hyresavtal hittar du här Prisavikelser kan förekomma. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.