Vanligaste frågorna om våra däckcontainrar. Vi har samlat svaren

Vi har fått många förfrågningar och frågor om våra däckcontainrar senaste tiden. Nu har vi listat vanligaste frågorna och svaren.

Vad kostar en däckcontainer?

Priset på en däckcontainer varierar efter storlek och val av inredning. Våra nyckelfärdiga däckcontainrar finns i storlekarna 20 fot och 40 fot. De levereras med elcentral, belysning, däckhyllor och en försäkringsklassad låsbom i högsta säkerhetsklass, klass 5. Däckcontainern finns att hyra för 47 kr per dygn respektive 81 kr per dygn.

Önskar du köpa en däckcontainer så kontakta oss på Containertjänst för en offert.

Hur stor är en däckcontainer?

Våra däckcontainers finns i storlekarna 20 fot, vilket ger yttermått 6,058 meter 12,19 meter (40 fot). Standardcontainern har en bredd av 2,438 meter (8 fot) och en höjd av 2,591 meter. Invändig bredd är 2,350 meter, invändig längd 5,898 meter och invändig höjd är 2,390 meter.

Hur många däck får plats i en däckcontainer?

I en 40 fots container finns det plats för cirka 240 däck, vilket också innebär drygt 60 uppsättningar av däck. I en 20 fots container rymmer hälften, dvs 120 däck eller 30 uppsättningar.

Hur förvarar man däck på bästa sätt?

För att öka livslängden på dina däck är det smart att rengöra dem innan de läggs för säsongsförvaring. Plocka bort vassa stenar som fastnat i mönstret och tvätta med skonsamma rengöringsmedel, till exempel mild tvål och vatten. Starka kemikalier som lösningsmedel och oljor kan förstöra dina däck och av samma anledning ska du också undvika högtryckstvätt. Kom också ihåg att tvätta fälgarna noggrant. Aluminiumfälgar kan med fördel få ett skyddande vaxlager för att hålla sig fina längre.

För att däcken ska må bra behöver de förvaras på rätt sätt. Enligt däckexperter är rätt förvaringstemperatur, hur de hanteras och förvaras den viktigaste förutsättningen. Livslängden på däck ökar också om de inte utsätts för fukt, kemikalier och solljus. Med en däckcontainer får du en enkel, mobil och säker lösningen för däckförvaring. Läs mer om detta i vår artikel 7 tips på hur du kan bromsa däckens föråldringsprocess med rätt förvaring.